Αρχική Το εργαστήρι μας Οι διδάσκοντες Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις Επικοινωνία
Έργα παιδιών

Ζωγραφική για παιδιά

 

Από το 1993, χρονιά που ιδρύθηκε το Εργαστήρι μας στον Αγιο Στέφανο, στα βόρεια προάστια, δεκάδες παιδιά διδάχτηκαν από πολύ τρυφερή ηλικία πώς να εκφράζονται με τα μέσα που τους παρέχει η εικαστική τέχνη. Και είναι πολλά τα παιδιά που, ανακαλύπτοντας το ταλέντο τους μέσα από αυτήν τη διαδικασία, συνέχισαν τήν προετοιμασία τους στο Εργαστήρι για τις ανώτερες και ανώτατες σχολές - Αρχιτεκτονική, Σχολές Καλών Τεχνών, ΤΕΙ - με καταπληκτική επιτυχία στις εισαγωγικές εξετάσεις.

 

Κύριος στόχος βέβαια, στα πρώτα βήματα των παιδιών στη χώρα των χρωμάτων, των σχημάτων και των όγκων, πέρα από την αισθητική τους καλλιέργεια που είναι απαραίτητη για την ολοκληρωμένη και ισορροπημένη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους, είναι να νιώσουν τη χαρά και την ψυχική έξαρση που χαρίζει στον άνθρωπο η καλλιτεχνική δημιουργία, κάτι που θα τα συντροφεύει και θα τα στηρίζει σε όλη τους τη ζωή, με ό,τι κι αν καταπιαστούν όταν μεγαλώσουν. 

 

 

- Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί; 


Μπορεί να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία- περίπου στα 4 με 5 χρόνια. Γενικά, αυτό διαφοροποιείται από την προσωπικότητα του παιδιού. Εξάλλου, το Εργαστήρι παρέχει την δυνατότητα να κάνει το παιδί ένα δοκιμαστικό δωρεάν μάθημα, για να αποφασίσει το ίδιο αλλά και οι γονείς του, αν του αρέσει να συνεχίσει.
 

 

 

- Απαιτείται να έχει« ταλέντο» το παιδί;


Εκείνο που είναι απαραίτητο είναι να θέλει το ίδιο το παιδί να ασχοληθεί με τα εικαστικά να αγαπάει αυτή την καλλιτεχνική έκφραση και να χαίρεται που έρχεται στο Εργαστήρι. Όλα τα άλλα- ταλέντο, δεξιότητες, ιδιαίτερες εκφραστικές τάσεις- είναι ζητήματα που οφείλουν οι δασκάλες τους να ανακαλύψουν και να καλλιεργήσουν.
 

 

 

- Τι διδάσκεται το παιδί;

 

Οι δασκάλες, με τις παιδαγωγικές και εικαστικές γνώσεις που διαθέτουν, χάρη στις σπουδές τους αλλά και χάρη στη μακροχρόνια πείρα τους, διδάσκουν την εικαστική γλώσσα με βήματα που προσαρμόζονται στην ηλικία αλλά και την προσωπικότητα του παιδιού. Για τον λόγο αυτό, το μάθημα γίνεται ιδιαίτερα σε κάθε παιδί και όχι ομαδικά σε περισσότερα παιδιά. (Γι αυτό και μπορεί να ξεκινήσει οποτεδήποτε μέσα στην χρονιά).
Το παιδί διδάσκεται σταδιακά όλα όσα αφορούν τις εικαστικές τέχνες – χρώμα, σχέδιο, σύνθεση, οργάνωση του χώρου, αντιμετώπιση του όγκου, χρήση των διάφορων υλικών.
Στόχος είναι τα παιδιά να αφομοιώνουν τις γνώσεις , χωρίς αυτό να το αντιλαμβάνονται σαν υποχρεωτική εκπαίδευση αλλά σαν μια εξαιρετικά ευχάριστη ενασχόληση.
 

 

 

- Ποιο είναι το πρόγραμμα των παιδικών τμημάτων; 


Υπάρχουν τρία τμήματα, μιάμισης ώρας το καθένα, κάθε Παρασκευή απόγευμα.


16.00-17.30

17.30-19.00

19.00-20.30
 

loading

Έργα παιδιών